Връзки за достъпност

Извънредни новини

Медици и шофьори на линейки протестират срещу ниското заплащане в сектора


Протест на лекари, лекарски асистенти, медицински сестри фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна медицинска помощ от цялата страна. София, 28 март

Протестиращи настояват основната заплата на шофьорите, работещи в центрове за спешна помощ, да стане 1400 лв. Това съобщи БТА във вторник.

Протестът се провежда пред сградата на Министерството на здравеопазването и е организиран от Синдикат „Защита“. На място присъстват работещи от центрове за спешна медицинска помощ от София, Видин и Пазарджик.

"Настояваме заплатите на шофьорите да се увеличат, тъй като към момента те са приблизително еднакви със заплатите на санитарите", каза лидерът на Синдикат „Защита“ Красимир Митов. По думите му не е ясно как са разпределени отпуснатите над 40 млн. лв. за центровете за спешна медицинска помощ през 2022 г.

След среща с министъра на здравеопазването на 20 март Митов каза пред БТА, че в центровете за спешна помощ в страната са повишени средствата за заплати, но това е било недостатъчно, като най-ощетени са шофьорите.

Блокирано е кръстовището на бул. "Ал. Стамболийски" и бул. "Княгиня Мария Луиза" в посока Лъвов мост. По-късно през деня се очаква друг протест на същия синдикат срещу спекулата и инфлацията в страната.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG