Връзки за достъпност

Извънредни новини

България подкрепя териториалната цялост на Украйна, каза военният министър на среща с посланичката


Олеся Илашчук се срещна с министъра на отбраната Димитър Стоянов
Олеся Илашчук се срещна с министъра на отбраната Димитър Стоянов

България твърдо стои зад суверенитета и териториалната цялост на Украйна - това каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов на среща с новия посланик на Украйна Олеся Илашчук, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Стоянов запозна посланика с решенията на Народното събрание за оказване на хуманитарна, военно-техническа и военна помощ на Украйна.

"Страната ни участва и в мисията на Европейския съюз EUMAM. Имаме готовност за обучение на бойни санитари и очакваме заявките на Украйна", каза Стоянов.

Олеся Илашчук благодари за помощта и подкрепата за европейската и евроатлантическа интеграция на Украйна. Тя изрази надежда ефективното сътрудничество между двете страни да продължи.

По-рано посланикът на Украйна се срещна със служебния министър на икономиката Никола Стоянов. Двамата обсъдиха състоянието и перспективите на двустранното сътрудничество в икономическата сфера, както и възможностите за задълбочаване на търговските връзки.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG