Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Неволно е пуснат". Руски самолет хвърли боеприпас над град край границата с Украйна


Кратерът, образувал се след експлозията на пуснатия от Су-34 боеприпас над Белгород.
Кратерът, образувал се след експлозията на пуснатия от Су-34 боеприпас над Белгород.

Руски военен самолет Су-34 пусна в четвъртък вечерта боеприпас над град Белгород, който се намира близо до границата с Украйна. Последвалата експлозия образува кратер с радиус 20 метра на едно от кръстовищата.

Първоначално причината за взрива не беше ясна, но по-късно от руското министерство на отбраната съобщиха, че в 22:15 часа, по време на полет самолет на Въздушно-космическите сили на Русия, е станало пускане на "авиационен боеприпас".

"При прелитането на самолет "Сухой Су-34" над град Белгород неволно е пуснат авиационен боеприпас", се казва в изявление на руското министерство на отбраната. Ведомството не уточнява какъв е боеприпасът.

Не се уточнява какъв е боеприпасът, пуснат от Су-34, който е свръхзвуков изтребител бомбардировач. От ведомството добавиха само, че е започнато разследване.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че са ранени две жени. При експлозията са повредени четири жилищни сгради и четири автомобила.

По думите на кмета на Белгород Валентин Демидов строителните конструкции на повредените кооперации се изследват от експерти. Властите са транспортирали всички хора до хотели в града.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG