Връзки за достъпност

Извънредни новини

Албания отмени безвизовия режим за руснаци


Руски паспорт (илюстративна снимка)

Албания отмени безвизовия режим за руснаци, съобщи албанското посолство в Русия на сайта си.

Досега руснаците можеха да влизат в страната без виза от 1 май до 30 септември. Така Албания стимулираше туризма си. Сега, за да посетят страната, руските граждани трябва да кандидатстват за виза в съответствие с целта на пътуването.

През септември 2022 г. ЕС спря опростения си визов режим с Русия. В резултат на това пакетът документи, необходими за виза, срокът за разглеждане на заявленията и таксата за виза се увеличиха. По-късно Латвия, Литва, Естония, Финландия, Полша и Чехия затвориха границите си за туристи от Русия.

След руската инвазия в Украйна Северна Македония отмени безвизовото влизане за руснаци, Черна гора намали летния престой без виза до 30 дни, а Казахстан - до 90 дни в рамките на шест месеца. Освен това почти всички европейски страни, САЩ и Канада затвориха въздушното си пространство за руски самолети. Много въздушни превозвачи, включително тези от азиатските страни и страните от ОНД, спряха да летят до Русия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG