Връзки за достъпност

Извънредни новини

Венцислав Ангелов-Чикагото е осъден на година и половина затвор за нападение над лекар


Венцислав Ангелов по време на предизборно участие в "Панорама" на БНТ - неговата партия се яви на последните избори
Венцислав Ангелов по време на предизборно участие в "Панорама" на БНТ - неговата партия се яви на последните избори

Русенският районен съд постанови една година и половина затвор при строг режим за хулиганство и закана за убийство за Венцислав Ангелов, известен с прозвището си Чикагото.

Русенецът, който е председател на Народна партия "Истината и само истината", беше обвинен в тези престъпления, след като на 17 януари миналата година нападна личен лекар в Ново село, удря го и го души.

Самият Ангелов тогава снима с телефона си и излъчи видеото. В него се виждаше, че след спречкване се заканва на окървавения медик с думите:

На салата ще те направя. Твоето място е в Белене. Ще те убия ти казвам бе, ей, мършо“.

Причина за агресията към д-р Ивайло Иванов беше смъртта на негов пациент, който, според Чикагото, бил задължен от него да се ваксинира срещу COVID-19. Самият Ангелов тогава водеше активна антиваксърска кампания.

Присъдата на русенския съд срещу него обаче не е окончателна и може да бъде обжалвана.

Той коментира в профила си във Фейсбук, че съдия Гюрчев от Районния съд на Русе е издал спрямо него "политическа присъда".

Това не е първият арест, обвинение и присъда на Чикагото. През юни 2014 г. той беше задържан за "разпространяване на спекулативна информация с цел дестабилизиране на банковата система".

През 2016 г. той беше обявен за международно издирване по обвинение за незаконен трафик на наркотици. Две години по-рано беше арестуван в Германия и върнат у нас, където беше осъден на 3 години затвор за разпространение на наркотици и влезе да излежи присъдата си.

На последните предсрочни парламентарни избори ЦИК глоби Ангелов, който призова "ционистите от малката държава Израел" да напуснат България и предвеща бесилки за Румен Радев, Бойко Борисов и Делян Пеевски.

На вота неговата партия "Истината и само истината" събра 7776 гласа.

На парламентарните избори на 4 април 2021 г. той Чикагото беше в коалиция “Българско национално обединение” заедно с още нерегистрираната партия на избягалия в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков - “Българско лято”.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG