Връзки за достъпност

Извънредни новини

Шофьор предизвика катастрофа с две жертви в София. Полицията го задържа


Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Момче и момиче са загинали, след като са били блъснати от автомобил в София. Инцидентът се е случил на кръстовището на столичния булеварди „Сливница“ и улица „Русе“, съобщиха от МВР.

По данни на вътрешното ведомство катастрофата е станала около полунощ. Шофьорът на автомобила се е движел с висока скорост, след което е загубил контрол. Той е ударил двамата пешеходци, които са пресичали булеварда на пешеходна пътека. Впоследствие се удря и в стълб.

Първоначалните тестове за алкохол и наркотици на шофьора са били отрицателни. Засега не му е правена кръвна проба. Водачът е на 19 години и „отскоро“ има книжка, казаха от МВР.

Установена е личността на загиналия мъж, който е бил на 23 години. Все още няма информация за самоличността на жената, която не е носила в себе си документи за самоличност.

От Спешна помощ уточниха, че двамата пешеходци са загинали на място, а водачът на автомобила не е пострадал.

От СДВР отхвърлиха първоначалната информация, че водачът не е спрял при проверка от КАТ, както и че преди инцидента е имало гонка с полицията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG