Връзки за достъпност

Извънредни новини

Украйна свали над 30 дрона и крилати ракети. Експлозии в руския град Курск


Кратер, който се е образувал след руска атака срещу Киев. Снимката е от 1 юни
Кратер, който се е образувал след руска атака срещу Киев. Снимката е от 1 юни

Противовъздушната отбрана на Украйна е свалила 15 крилати ракети и 18 ирански дрона „Шахед“, които Русия е изстреляла срещу Киев. Това съобщи генералният щаб на украинските сили.

Украинската армия и кметството на Киев не информират за жертви. Генералният щаб съобщи за жертви и пострадали по време на нападения срещу цялата територия на страната в четвъртък. Те са нанесли и разрушения на детска клиника, жилищни сгради и друга цивилна инфраструктура.

Интензивните нападения на Русия с ракети и дронове срещу цялата територия на Украйна идват в момент, в който се очаква началото на украинска контраофанзива на фронта. Властите в Киев съобщават за подобен ход от месеци.

Преди ден след атака срещу Киев бяха убити трима души, сред които и едно дете.

Пет експлозии са били чути в руския град Курск. Това съобщават местни жители в канали в Телеграм. Малко по-късно губернаторът на руската област Роман Старовойт съобщи, че атаките са били плод на украинско нападение.

„Няколко украински дрона бяха свалени от ПВО край Курск“, каза той като определи атаката като „поредната“ от страна на Украйна. Той добави, че в квартали на града е било прекъснато електроснабдяването.

От началото на инвазията представители на властите от областите на Русия, които граничат с Украйна, често съобщават за атаки. От тази територия често се провеждат бомбардировки срещу Суми, Чернигов, Харков и други части на украинска територия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG