Връзки за достъпност

Извънредни новини

Жертвите на влаковата катастрофа в Индия вече са около 300. Ранените надхвърлиха 1000 души


Спасителната акция на мястото на влаковата катастрофа в индийския щат Одиша продължава и в неделя.
Спасителната акция на мястото на влаковата катастрофа в индийския щат Одиша продължава и в неделя.

Жертвите на влаковата катастрофа в индийския щат Одиша в петък вече са около 300, а ранените надхвърлиха 1000 души, съобщават индийските медии в неделя.

Болниците в град Баласор, близо до който е станал инцидентът, са препълнени. В региона продължават да пристигат лекари от други държави. Състоянието на 100 хоспитализирани се оценява като критично.

Министерството на железниците съобщава още, че на мястото на инцидента вече се извършват възстановителни работи. В тях участват над хиляда души и специална техника.

На мястото на инцидента пристигна и премиерът Нарендра Моди. Той обеща да бъдат наложени тежки наказания на хората, които бъдат признати за виновни за предизвикването на влаковата катастрофа.

Длъжностни лица казват, че няколко вагона от "Коромандел Експрес", пътуващ между Колката (бивша Калкута) и Ченай (бивш Мадрас), са дерайлирали около 19:00 часа местно време в петък, след като са се ударили в спрял товарен влак. Остава неясно как експресът се е озовал на същия коловоз като товарния влак.

След това няколко от вагоните се оказват на отсрещния коловоз. Друг влак, пътуващ в обратната посока - "Суперфаст Експрес Норах", се сблъсква с дерайлирали вагони.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG