Връзки за достъпност

Извънредни новини

МВР не е сигурно дали Ангел Христов е влязъл жив в България 


Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев

Единствената сигурна информация, с която разполага МВР за вече покойния Ангел Христов, известен като единия от Братя Галеви, е, че неговото тяло действително се намира в България. Все още обаче не е ясно кога и по какъв начин е успял да влезе в страната, след като заедно с Пламен Галев се издирват неуспешно вече над 10 години заради присъди от по 5 години за рекет и изнудване.

Това става ясно от думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев пред медиите в неделя. В събота вечерта се разбра, че Христов е успял тайно да влезе в България, след което е починал в дома си в дупнишкото село Ресилово.

В момента прокуратурата води разследване по случая, заради което беше отложено погребението на Христов, а тялото му беше изпратено за аутопсия.

“Даже изследваме версия дали е влязъл жив на територията на страната или е влязло тялото му“, коментира Демерджиев в неделя.

По думите на министъра разследващите са имали “сведения за едни полети от Дубай, които не се потвърдиха”. Демерджиев добави, че в момента МВР цели да установи “кога е влязъл, откъде е влязъл, подпомагал ли го е някой, както и причината за смъртта”.

“Разпоредил съм да се направи всичко необходимо, за да се установи дали има някакво въздействие, довело до смъртта на Ангел Христов. Ако няма въздействие - каква е причината за смъртта”, каза още служебният вътрешен министър.

От думите му става ясно също, че в момента МВР проверява дали Пламен Галев също не се намира на територията на страната. Демерджиев потвърди, че Христов не е влязъл в България с личните си документи.

“Има съобщение за смърт, което е на 3 юни сутринта, в 8:00 часа е направено. Има издаден смъртен акт от длъжностно лице към община Дупница. Така че, ако не беше с намесила полицията в случая, щеше да приключи погребението и нямаше да изследваме трупа на Ангел Христов вероятно. Заради действията на полицията ние ще разберем причините за смъртта, а те ще ни дадат отговори на много въпроси”, добави министърът.

Демерджиев уточни, че на името на Христов е издаден смъртен акт, но “никой не е съобщил на полицията, че има съобщение за смърт на Ангел Христов”. Междувременно кметът на Дупница Методи Чимев потвърди пред бТВ, че на името на Христов е бил издаден смъртен акт.

От Люлин, през Капитан Андреево до Кейптаун. Какво знаем за живота на Красимир Каменов-Къро
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:56 0:00
  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG