Връзки за достъпност

Извънредни новини

Зам.-директорът на ГДБОП Явор Серафимов е назначен за шеф на службата


Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов

Явор Серафимов е назначен за директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в сряда. Досега шеф на службата беше именно Стоянов, а Серафимов беше негов заместник.

"Той е дългогодишен служител. Считам, че той ще ръководи службата в правилната посока", каза пред журналисти Стоянов.

ГДБОП е службата, която се занимава с оперативно-издирвателна работа за противодействие на организираната престъпна дейност.

В сряда министър Стоянов потвърди и информацията, че шефът на СДВР Калоян Милтенов е подал оставка. Стоянов коментира, че не вижда "никаква драма в това" и ще направи всичко възможно Милтенов да остане в рамките на МВР. По думите му позицията на шеф на СДВР ще бъде заета от "познат за системата човек, той е част от СДВР и няма да бъде изненада за никого".

Оставката на Милтенов идва, след като в понеделник Стоянов отмени заповед на своя предшественик Иван Демерджиев, засягаща СДВР. Тя предвиждаше структурни промени, с които част от състава на дирекцията да бъде преназначен в районни управления на територията на столицата. Стоянов не коментира дали оставката на Милтенов е свързана с това.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG