Връзки за достъпност

Извънредни новини

Дъждовете продължават. И София пострада от наводненията


Оранжев код за обилни валежи е обявен за петък за 9 области в Западна и Централна България.

Оранжев код за обилни валежи е обявен за петък за 9 области в Западна и Централна България. Кодът е жълт за 7 области в Централна, Северна и Югозападна България, съобщи БНР.

Всички улици в София са вече отворени за движение, след като през нощта екипи на общината и полицията затвориха част от пътищата заради събралата се вода. Затворено за движение беше кръстовището на Лъвов мост заради наводнение в тунела. Забрана за движение имаше и по южното платно на околовръстния път, в тунела на НДК също беше наводнено.

Получени са 120 сигнала за наводнени мазета и сгради. Няма данни за пострадали хора. Ситуацията е овладяна, каза кметът Йорданка Фандъкова. Най-много дъжд е паднал в кварталите "Симеоново" и "Драгалевци", където и в момента се отводняват мазета и сгради.

От пожарната съобщиха, че петима души са били евакуирани от залети от вода автомобили в София през нощта.

Контролирано се изпускат язовирите на територията на общината. За отводняването работят екипи на аварийното звено и пожарната.

Тежка е била ситуацията в софийските квартали Желява, Бухово, Кремиковци.

Критична остава ситуацията в Берковица

Критична остава ситуацията в района на община Берковица, където преди три дни беше обявено бедствено положение заради поройните дъждове. В село Боровци са наводнени две трети от къщите. Два аварийни екипа ги отводняват.

Интензивните валежи в Кюстендилско продължиха и тази нощ. Аварийни екипи почистват пътища от наноси и тиня, паднали камъни, има покачване на нивото на река Бистрица, каза пред БНР ексепрът по управление при кризи в общината Ивайло Чалъков. Продължителните валежи са съсипали черешовата реколта, казват замеделци.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG