Връзки за достъпност

Извънредни новини

След номинацията на Хекимян. бТВ въвежда мерки с цел да "защити името и репутацията" си


ГЕРБ обяви кандидата си за кмет на София Антон Хекимян, 25 септември 2023 г.
ГЕРБ обяви кандидата си за кмет на София Антон Хекимян, 25 септември 2023 г.

бТВ взема мерки, за да "защити името и репутацията" си след обявяването на номинацията на Антон Хекимян за кандидат за кмет на София, издигнат от ГЕРБ.

До преди два дни Хекимян беше директор на отдел "Новини, актуални предавания и спорт" в медията. В понеделник бТВ съобщи, че мястото му се заема временно от главния изпълнителен директор Ралф Бартолайт и ръководния екип на отдел "Новини".

Достъпът на Хекимян до нюзрума на бТВ е ограничен, се казва в позицията, а човек от редакционната колегия на СМЕ (Central European Media Enterprises, собственост на инвестиционната група PPF) ще отговаря на медийни въпроси във връзка с предизборното отразяване на бТВ.

Медията се ангажира и своевременно да обяви плана си за отразяване на предизборната кампания за предстоящите на 29 октомври местни избори, "който ще гарантира безпристрастност и на новините".

В позицията си бТВ казва още, че ще използва "трета страна - външна агенция, която да следи за обективността на новинарското отразяване по време на предстоящата предизборна кампания".

"бТВ оценява въздействието от създалата се ситуация много сериозно и наш първостепенен приоритет продължава да бъде да се придържаме към редакционните ни насоки и да отразяваме новините безпристрастно и обективно", каза Бартолaйт.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Покушение срещу премиер. Кой е Роберт Фицо
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00
XS
SM
MD
LG