Връзки за достъпност

Извънредни новини

Регистрацията за участие в местните избори ще бъде между 4 и 13 септември 


Председателката на ЦИК Камелия Нейкова (вляво) и говорителката на комисията Росица Матева.
Председателката на ЦИК Камелия Нейкова (вляво) и говорителката на комисията Росица Матева.

Партиите и кандидатите за кметове и общински съветници, които ще участват в предстоящите на 29 октомври местни избори, ще имат срок да се регистрират между 4 и 13 септември, съобщиха в четвъртък от Централната избирателна комисия (ЦИК).

"160 общински избирателни комисии са назначени, които са съгласувани с политическите сили. Започнали сме разяснителна кампания", каза по време на брифинг говорителката на комисията Росица Матева.

По думите ѝ ЦИК е изпратила техническите си изисквания за надграждане на машинното гласуване на създателя на софтуера и очаква отговор с оферта до 10 дни.

Матева уточни още, че вече е обявена и обществена поръчка за инсталирането на софтуера, логистика и техници за машините по време на изборите.

"Тези избори са свързани с мащабна подготовка, тъй като се назначават 265 общински избирателни комисии на територията на всяка община", коментира председателката на комисията Камелия Нейкова.

На 29 октомври ще се гласува за кметове, общински съветници и районни кметове в София, Пловдив и Варна.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG