Връзки за достъпност

Извънредни новини

Динко Вълев е арестуван за агресивно поведение към просяк, заснето на видео


Динко Вълев, снимката е от 2016 г.

Динко Вълев, известен като "ловецът на бежанци", е задържан от полицията в Несебър заради агресивно поведение към мъж, който се представя за инвалид, за да проси пред хипермаркет в Равда.

Новината съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас, цитирана от БТА. По случая е образувано досъдебно производство за хулигански действия.

Полицията в Бургас се е самосезирала по случая от видеоклип, публикуван в социалните мрежи. На него се вижда как 36-годишният мъж от Ямбол блъска, плюе и удря шамар на представящия се за инвалид мъж. Видеото е заснето от човек, който вероятно е бил заедно с Динко, защото е качено от самия него в профила му в Инстаграм.

Вълев е задържан за срок от едно денонощие. Към момента продължава работата по установяване на самоличността на просещия мъж, търсене на свидетели на хулиганските действия, както и на човека, който е снимал клипа. По случая е сезирана и Районната прокуратура в Бургас.

Освен като "ловец" на нелегални имигранти в Странджа, Динко от Ямбол е известен и като бивш участник в телевизионното шоу "Биг брадър".

Наскоро името му отново се завъртя в публичното пространство, след като тир, собственост на неговото дружество “Бозав” ЕООД, предизвика катастрофа на АМ "Тракия", рани четирима души и блокира движението за 14 часа.

Проверка на Свободна Европа тогава потвърди, че техническият преглед на камиона е изтекъл, липсва му задължителната по закон застраховка "Гражданска отговорност" и има неплатени глоби. Справка за другите камиони, собственост на фирмата на Вълев, показа, че те също често пътуват без винетка или нямат платени застраховки.

През 2020 г. "Бозав" ЕООД е глобена, тъй като е използвала свой имот, за да складира отпадъци, без да има разрешително за това. Вълев обжалва. РИОСВ Стара Загора отчита, че през 2021 г. на „Бозав” ЕООД е наложена санкция за 7500 лв. за “неизпълнение на условия от издадените разрешителни документи”.

Още през декември 2021 г., когато Динко “залови” поредна голяма група мигранти, се появиха подозрения, че той работи с полицията и държавни органи, тъй като действията му останаха несанкционирани. Впоследствие се разраства дейността на неговата Пътна помощ - камионите му са почти на всяка голяма катастрофа и в близкия регион на Ямбол, и чак до Русе, като работата ѝ е отразена в регионални медии и канали в Ютюб.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG