Връзки за достъпност

Извънредни новини

Жена от Видин е бита, остригана и държана заключена. Обвинен е 19-годишен


Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

22-годишна жена е била остригана, пребита и държана заключена в къща във Видин. За това съобщи пресцентърът на прокуратурата в града. Привлечен като обвиняем е 19-годишен мъж, който е имал ограничителна заповед да доближава жената.

Това е поредният случай на домашно насилие, който става публично известен през последните дни. В края на юли стана ясно, че 18-годишната Дебора от Стара Загора е била рязана и остригана, за което беше обвинен бившият ѝ приятел. Случаят доведе до масови протести в цялата страна.

В четвъртък Районната прокуратура във Видин съобщи, че е започнала разследване след сигнал за домашно насилие. Тя съобщава, че към този момент е установено, че обвиняемият с инициали Р.Р. е заключил 22-годишната жена в жилището си във Видин.

Тя е била държана там от 12,00 ч. на 30 юли, неделя, до сряда сутрин. Освен това е била пребита, а косата ѝ - остригана с ножица.

„Престъпното деяние е извършено от него в условията на домашно насилие по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалата“, пише прокуратурата.

Освен за този случай Р.Р. е обвинен и в неспазване на заповед за защита от домашно насилие, издадена през юли. След нея на него му е забранено да доближава 22-годишната жена на разстояние по-малко от 100 метра.

Към момента обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Прокуратурата казва, че предстои да бъде внесено искане за задържане под стража. Предстоят разпити на свидетели и назначаване на различни експертизи.

В края на юли случаят на 18-годишната Дебора привлече общественото внимание. Тя беше рязана с макетно ножче, косата ѝ беше остригана, а носът ѝ - счупен. За това беше обвинен бившият ѝ приятел Георги Георгиев.

Определянето на нараняванията ѝ като лека телесна повреда и пускането на свобода на предполагаемия насилник доведоха до протести в цялата страна.

След този случай друга жена от Стара Загора - Диляна Катранджиева, разказа, че тя е била отвлечена и бита, като за това обвинява бившия си приятел. Година и половина след случая обаче казусът все още не е влязъл в съда.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG