Връзки за достъпност

Извънредни новини

Фен на "Левски" беше наръган преди мач в Скопие. Поне 19 българи бяха задържани


Около 1000 привърженици на "Левски" последваха отбора в Скопие за мача срещу местния тим "Шкупи" в четвъртък.
Около 1000 привърженици на "Левски" последваха отбора в Скопие за мача срещу местния тим "Шкупи" в четвъртък.

Привърженик на ПФК “Левски” беше наръган с нож в Скопие преди квалификационния мач от Лигата на конференциите с местния ФК “Шкупи”, спечелен от “сините” с 0:2, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) в четвъртък вечерта.

Според първоначалната информация от българското посолство в столицата на Северна Македония животът на пострадалия е вън от опасност.

“Консулът на България в Скопие вече е посетил пострадалия български гражданин в болничното заведение, в което е настанен за лечение. Според наличната информация, състоянието му към момента се изяснява, но няма риск за живота му”, съобщи МВнР.

Футболната среща беше предшествана от нападение на местни фенове срещу коли на български привърженици в квартал “Чаир”, населен предимно от албанци.

Междувременно македонската полиция влезе в сблъсък с българската агитка непосредствено преди началото на двубоя на стадион “Тоше Проески”. По данни на местната полиция при този инцидент са били задържани поне 19 българи.

Македонският сайт “Спорт1” написа, че напрежението е ескалирало в часовете преди мача заради отправени закани от български привърженици в социалните мрежи да изгорят знамена на Северна Македония и Албания на стадиона.

Заради политическите спорове между София и Скопие, свързани с процеса по европейска интеграция на Северна Македония, УЕФА определи мача между “Шкупи” и “Левски” като високорисков.

“Сините” спечелиха първия мач с голове на Уелтън в 30-ата минута и на Роналдо в продължението на мача. Реваншът в София ще се играе на 3 август.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG