Връзки за достъпност

Извънредни новини

Актьорът Христо Шопов е с повдигнато обвинение за закана с убийство


Христо Шопов
Христо Шопов

Актьорът Христо Шопов е задържан, след като е заплашил жена с пистолет, съобщи БНР в петък. По-късно вечерта Софийската районна прокуратура (СРП) му повдигна обвинение за закана за убийство.

От прессъобщението на прокуратурата става ясно, че инцидентът е станал 00:20 часа в ж.к. “Малинова долина”, когато обвиняемият заплашил жена, че "ще я застреля в лицето".

Разследващите описват, че след това актьорът, споменат само с инициалите си, е хванал потърпевшата под брадата и я е блъснал към ограда на къща, заявявайки: "Ще те убия".

Обвинението на Шопов предвижда до 6 години затвор, ако бъде признат за виновен от съда. Той е задържан с прокурорско постановление за 72 часа и предстои да бъде поискано от съда да остане за постоянно в ареста.

Според неофициална информация на БНР жената, която се е оплакала, че е заплашена, е гражданка на Люксембург.

По-рано в петък от МВР съобщиха, че тя е била прегледана в център за спешна медицинска помощ и е установено, че има охлузвания по ръката и хематом на долната устна.

Христо Шопов е известен с множество свои филмови роли, включително в номинирания за три награди „Оскар“ филм на Мел Гибсън „Страстите Христови“, където играе Пилат Понтийски. Шопов е син на актьорите Наум Шопов и Невена Симеонова, а синът му е водещ на предаването "Ергенът".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG