Връзки за достъпност

Извънредни новини

Калина Сакскобургготска се яви в полицията и получи обвинение за шофиране след употреба на алкохол 


Калина Сакскобургготска - Муньос пред сградата на ОДМВР - София във вторник.
Калина Сакскобургготска - Муньос пред сградата на ОДМВР - София във вторник.

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски - Калина, се яви във вторник в Областната дирекция на МВР в София, за да ѝ бъде предявено обвинение за шофиране след употреба на алкохол. При излизането си от сградата тя подмина журналистите, без да коментира случая.

Преди десетина дни Сакскобургготска катастрофира леко с колата си в Боровец, след което проверка с дрегер установи 1,5 промила алкохол в кръвта ѝ. Дъщерята на бившия премиер тогава отказа да даде кръвна проба, а срещу нея беше образувано бързо производство.

Впоследствие от Районната прокуратура в Самоков съобщиха, че Сакскобургготска е била привлечена в качеството на обвиняема и е била освободена с най-леката мярка за неотклонение - "подписка".

Първият опит за връчване на обвинението срещу Сакскобургготска беше неуспешен, тъй като ангажираният от нея адвокат се оказа в чужбина и тя беше поискала явяването ѝ пред органите на реда да бъде отложено.

Преди ден баща ѝ Симеон Сакскобургготски коментира случая по време на свое посещение в Рилския манастир, където беше отбелязана 80-годишнината от смъртта на неговия баща Цар Борис III.

"Мисля, че от доста малко стана нещо огромно. Но най-накрая живеем в една правова държава и всеки пред закона е еднакъв. Това е много важно", каза бившият премиер пред медиите в понеделник.

Дъщеря му все още не е говорила по темата. От нейно име няколко пъти прави изявления съпругът ѝ Китин Муньос, който отричаше жена му да е била зад волана в нетрезво състояние. Той допусна, че тя може да е изпила само чаша вино.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG