Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата разследва Калина Сакскобургготска за шофиране след употреба на алкохол


Калина Сакскобургготска
Калина Сакскобургготска

Районната прокуратура в Самоков е образувала бързо производство за шофиране след употреба на алкохол, по което предстои да бъде предявено обвинение на дъщерята на Симеон Сакскобургготски - Калина. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение в неделя.

По информация на разследващите около 15:00 часа в събота в района на хотел “Мура” в Боровец дъщерята на бившия премиер е катастрофирала с колата си в бариера. При тест с дрегер тя е дала положителна проба за алкохол. Изследването е отчело 1,5 промила, съобщава прокуратурата.

Калина Сакскобургготска е отказала да даде кръвна проба, след като е съставен протокол за доброволно предаване, колата ѝ е предадена на полицията. По силата на последните промени в Наказателния кодекс МВР може да отнема колите на шофьорите, заловени зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

“Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор въз основа на събраните доказателства ще направи преценка за наличие на данни за извършено друго престъпление по транспорта”, завършва съобщението по случая.

По-рано стана ясно, че тя е била задържана след катастрофата. В неделя БНР съобщи, че дъщерята на Симеон Сакскобургготски е била освободена от ареста, тъй като е отпаднала необходимостта от задържането ѝ.

Междувременно съпругът ѝ Китин Муньос коментира в събота пред бТВ, че съпругата му е загубила кучето си и заради това е била “под стрес”.

“Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина”, каза мъжът на Калина Сакскобургготска.

Първият дворец, който съдът даде на Симеон
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00
  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Обяснено в две минути. Какво се случва в Грузия
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00
XS
SM
MD
LG