Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кандидат за кмет на созополско село е бил нападнат и бит от двама мъже


Христо Бардуков. Снимката е от март 2022 г.
Христо Бардуков. Снимката е от март 2022 г.

Кандидат за кмет на село Зидарово, община Созопол, е бил нападнат рано тази сутрин, съобщава Областната дирекция на МВР-Бургас, цитирана от БТА.

Около 3:00 часа в неделя двама мъже с качулки са причакали и пребили Христо Бардуков. Пострадалият е с общи наранявания и едно счупено ребро. Той е настанен за лечение в УМБАЛ-Бургас. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от полицията в града.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев каза за БТА, че Бардуков е бил атакуван, докато се е прибирал. По думите му мъжът е удрян с палки. Пострадалият е казал, че мъжете са го напръскали с лютив спрей и му нанесли удари по главата и тялото, след което са избягали.

Засега няма информация за задържани.

Бардуков е издигнат за кмет на Зидарово от местната коалицията "БСП за България". От БСП-Бургас осъдиха вандалския акт.

Христо Бардуков е главен експерт с ресор "Спорт, демографски и етнически въпроси" в Община Созопол. През 2022 г. той ръководи кризисния щаб за украинските бежанци към общината. Преди това е бил общински съветник в града.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG