Връзки за достъпност

Извънредни новини

Костадин Димитров е кандидатът за кмет на ГЕРБ в Пловдив


Кандидатираният от ГЕРБ за кмет на Пловдив Костадин Димитров и лидерът на партията Бойко Борисов, по време на пресконференция в Пловдив, 24 септември
Кандидатираният от ГЕРБ за кмет на Пловдив Костадин Димитров и лидерът на партията Бойко Борисов, по време на пресконференция в Пловдив, 24 септември

Костадин Димитров е кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Пловдив, съобщи в неделя лидерът на партията Бойко Борисов.

Новината идва малко повече от месец преди предстоящите местни избори в края на октомври, за които ГЕРБ все още не е обявила кандидата си за София.

На 10 септември стана ясно, че кандидатурата за кмет на Пловдив на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) - основният конкурент на ГЕРБ, е Ивайло Старибратов. Преди това се очакваше за Пловдив да бъде кандидатиран Манол Пейков.

Борисов определи Димитров като "един на пръв поглед тих и мълчалив човек, което може би е достойнство, но и много работлив". Той каза още, че "кандидатите на нашите некоалиционни партньори са слаби".

На въпрос длаи ГЕРБ би подкрепила кандидати на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) при балотажи, Борисов отговори, че там където има такъв, ще го направят. "Смятам, че е нормално", добави той.

По думите на Борисов кандидатурата за София се бави, защото има "шест много добри кандидатури".

Костадин Димитров е кмет на район "Тракия" в Пловдив вече три мандата - от 2011 година насам. Преди това е работил като заместник-кмет в район „Централен”, както и в частния сектор, пише БТА. Има магистър по математика от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” и е вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Партиите от ще участват като коалиция във вота за кметове и общински съветници на 29 октомври. Техните кандидати са основни конкуренти на тези на ГЕРБ.

В същия формат ПП и ДБ се явиха и на парламентарните избори на 2 април тази година, също като конкуренти на ГЕРБ. Впоследствие коалицията и ГЕРБ влязоха в управлението заедно.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG