Връзки за достъпност

Извънредни новини

Мълния удари две деца в Русе. Едното е починало, а другото е в тежко състояние


Мълния падна в сряда вечерта по време на детска тренировка по футбол на стадион “Дунав” в Русе и засегна две деца. Едното пострадало дете е починало впоследствие в болницата, а другото е било реанимирано, но остава в тежко състояние, предаде БНР.

Сигналът за случилото се е бил подаден около 19:20 часа в сряда. Мълнията е паднала на едно от помощните игрища на стадион “Дунав”. След като е завалял силен дъжд с гръмотевици, децата са се насочили към близкия навес, но преди да го достигнат на терена е паднала мълния, съобщи БТА, позовавайки се на информация от местната полиция.

От Спешна помощ в Русе съобщиха, че двете деца са на по 11 години. Едното е било транспортирано в болница “Медика”, а другото - в Университетската болница "Канев" в града.

Детето, прието в спешното отделение в “Канев”, е било в критично състояние и е починало. За него са се грижили два реанимационни екипа, съобщи Стела Кръстева от пресцентъра на лечебното заведение, цитирана от БТА.

По информация на болница “Медика” второто дете остава в тежко състояние. То е било прието в състояние на клинична смърт и без сърдечна дейност.

Дежурният реанимационен екип го е реанимирал и е възстановил основните му жизнени показатели. Момчето е интубирано и е въведено в медикаментозна кома. Извършват се консултации, за да се установи дали има допълнителни увреждания по вътрешните органи, обясниха от болницата, добави БТА.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG