Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Молдова е Европа". Над 75 000 молдовци показаха, че искат да са част от ЕС

Многохиляден проевропейски митинг се проведе в Молдова в неделя. Между 75 и 80 000 молдовци излязоха на улиците, за да изразят желанието си страната им да продължи по пътя на евроинтеграцията.

Граждани на Молдова се събраха в неделя, 21 май, в центъра на столицата Кишинев на голям митинг в подкрепа на европейската интеграция на Република Молдова.

Събитието, инициирано от президента Мая Санду и организирано от правителството, беше бойкотирано от опозицията и критикувано от някои проевропейски извънпарламентарни партии като предизборна проява на пропрезидентската партия PAS.

Националният митинг "Европейска Молдова", обявен от организаторите за "аполитичен", се проведе на площада на Великото народно събрание, като основните говорители бяха президентката Мая Санду и председателката на Европейския парламент Роберта Мецола.


16x9 Image

Свободна Европа

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG