Връзки за достъпност

Извънредни новини

"За да се прекрати атаката". Мустафа Емин подава оставка като съветник на Тагарев


Мустафа Емин
Мустафа Емин
Мустафа Емин подава оставка като съветник на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това написа самият той в профила си в социалната мрежа Фейсбук, като добави, че мотивът за решението му е да се "прекрати атаката" срещу Тагарев и правителството.

"Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница "Пирогов" в съда, като съм благодарен за помощта на лекарите и сестрите и не приемам обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки", написа Емин във вторник.

Миналата седмица медицинска сестра от спешната болница "Пирогов" написа във Фейсбук, че Емин е злоупотребил със служебното си положение, докато е бил в детска травматология с детето си и се е държал арогантно. Емин отрече твърденията и поиска проверка по случая.

Проверка от здравното министерство поиска и Тагарев. Проверка беше извършена и от "Пирогов". В нея обаче се каза единствено, че медицинските специалисти са спазили служебните си задължения, но не беше споменато нищо за държанието на Емин. Проверка по случая извършва и "Да, България", чийто член е Емин.

Във Фейсбук Емин написа още, че ще "замрази" участието си в Националния съвет на "Да България", за да е безпристрастна проверката.

"С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха.

В понеделник бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов призова Емин да бъде отстранен, след като каза, че се е запознал с резултатите от проверката на "Пирогов".

В същото време Тагарев каза, че е изслушал съветника си за това какво се е случило в болницата. "Версиите са две и се разминават съществено", каза той.

По рано в сряда директорът на "Пирогов" Валентин Димитров каза пред бТВ, че обясненията на шестима души от медицинския персонал са потвърдили вербалната агресия от страна на Мустафа Емин.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG