Връзки за достъпност

Извънредни новини

През нощта Русия три пъти атакува Одеса с ракети и дронове


Горящ супермаркет след руската атака в Одеса, 14 август, 2023 г.
Горящ супермаркет след руската атака в Одеса, 14 август, 2023 г.

В нощта срещу понеделник руските военни атакуваха три пъти Одеса с ракети и ударни дронове, съобщи украинското оперативно командване "Юг".

Според представителя на Одеското регионално военно управление Сергей Братчук в района са изстреляни 15 дрона и 8 ракети.

Силите за противовъздушна отбрана са отблъснали всички атаки, но отломки от ракети и дронове са повредили университетско общежитие и супермаркет. Пострадали са трима души, те са служители на супермаркета.

Взривната вълна е счупила прозорците на няколко сгради и е нанесла щети на паркирани наблизо коли. Пожар е избухнал в две сгради.

Руската армия атакува Одеса и района почти всяка нощ от 18 юли, точно след като Русия каза, че се оттегля от зърнената сделка. Няколко души са убити и ранени. Украинските власти смятат, че целта на Москва е да наруши износа на зърно.

В същото време Москва нарича действията си отговор на експлозията на Кримския мост в нощта на 17 юли.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG