Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокурорът от Перник Бисер Михайлов е арестуван за побой над жена си


Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов е задържан през нощта срещу петък заради побой над съпругата си, съобщиха прокуратурата и МВР.

Сигналът за домашното насилие е подаден от дъщерята на семейството. По информация на БНТ жената е в болница с мозъчно сътресение.

Засега Бисер Михайлов е задържан за 24 часа по закона на МВР. Софийската градска прокуратура ръководи разследването за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Той е бивш заместник окръжен прокурор на Перник. Беше преназначен като редови, след като синът му Васил Михайлов беше обвинен за няколко случая на побой.

Сега градската прокуратура в София ще предложи на временно изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов да поиска от Висшия съдебен съвет отстраняването на Михайлов от длъжност.

Васил Михайлов наскоро беше осъден условно заради закана за убийство. Срещу него се водят още няколко дела за побой.

Това не е първият арест на Бисер Михайлов, напомня БНР. Преди години той беше задържан заедно с брат си заради лихварство.

Това е поредният публично оповестен случай на домашно насилие, след като преди два месеца парламентът прие спешни поправки в Закона за домашното насилие.

Те бяха гласувани след случая с рязана с макетен нож и остригана жена в Стара Загора, който предизвика масови протести в цялата страна. Впоследствие публично известни станаха още редица истории на жени, претърпели насилие от партньорите си.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG