Връзки за достъпност

Извънредни новини

Пожарите в Гърция предизвикаха експлозии във военен склад. Евакуация в Неа Анхиалос 


Пожарникари и доброволци гасят пожара, обхванал Неа Анхиалос.
Пожарникари и доброволци гасят пожара, обхванал Неа Анхиалос.

Бушуващите в Гърция пожари, предизвикани от горещото време, доведоха до серия от експлозии в склад с военни боеприпаси в гръцкия град Неа Анхиалос. Взривовете са отекнали чак до намиращия се на близо 20 км град Волос, съобщи гръцката обществена телевизия ЕРТ.

Генералният щаб съобщи, че огън е навлязъл на територията на казарма на Военновъздушните сили, което е предизвикало експлозиите. Пострадалият склад е бил своевременно изолиран, а персоналът му - евакуиран.

По информация на ЕРТ са се взривили неизвестен брой ракети. Експлозиите са предизвикали паника сред местното население. Съобщава се и за пострадали от стъкла, паднали от счупени при взривната вълна прозорци.

Евакуацията в Неа Анхиалос обвхана над 7000 местни жители и туристи.
Евакуацията в Неа Анхиалос обвхана над 7000 местни жители и туристи.

Междувременно в Неа Анхиалос започна мащабна евакуация на населението заради продължаващите пожари. Огънят вече заплашва бензиностанции в близкия град Волос, предава БНР.

Кметът Ахилеас Беос съобщи, че до военното поделение има и бензиностанции, които също могат да се взривят и призова всички да напуснат района. Евакуацията е обхванала над 7 хиляди местни жители и туристи. Полицията въведе забрана за движение на три километра от огнения обръч.

От Гражданска защита съобщиха, че на остров Родос всички огнища са загасени и жителите на десет села вече може да се завърнат по домовете си.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG