Връзки за достъпност

Извънредни новини

18-годишен е починал след полицейска стрелба в София


Полицейски коли. Снимката е илюстративна.

Полицай е прострелял 18-годишен мъж, който е бягал с багаж от бизнес център в София, съобщи МВР в понеделник. Простреляният е починал в болницата малко по-късно.

Според прессъобщението на МВР малко след 2 часа сутринта е получен сигнал, че в района на столичен хотел трима непознати са нападнали две момичета, ударили са едно от тях и след заплаха са им отнели раница с лични вещи и пари.

Около три часа по-късно охранител в столичен бизнес център е подал сигнал за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, носейки някакъв багаж.

На място са изпратени полицейски екипи. Тримата мъже са опитали се да се качат в автобус на градския транспорт. Един от тях е 15-годишно момче, задържано на място. Другите двама са скочили от автобуса и са побегнали пеша.

Тогава полицаите са стреляли предупредително, но бегълците не спрели. При следващия изстрел е ранен 18-годишният, който е бил откаран в болница, но по-късно е починал.

Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случая продължава.

бТВ съобщава, че в района на инцидента има огромни задръствания, като движението по булевардите "Черни връх" и "Никола Вапцаров" се регулират от пътни полицаи.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG