Връзки за достъпност

Извънредни новини

Съдът пусна прокурора от Перник, задържан за побой над съпругата си


Бисер Михайлов (в средата)
Бисер Михайлов (в средата)

Софийският градски съд освободи в събота без мярка за неотклонение прокурора от Перник Бисер Михайлов. Михайлов беше задържан през нощта в четвъртък срещу петък за побой над съпругата си.

В събота обаче съдът реши, че няма достатъчно доказателства, че той е автор на престъплението и затова не трябва да бъда оставян в ареста, предаде БТА.

По-рано през деня съпругата на Михайлов каза в интервю за Нова телевизия, че не била бита от мъжа си. Тя каза, че синината под окото ѝ е "следствие от падане", а конфликтът между нея и съпруга ѝ е бил "обикновен битов скандал".

"Имам травма на главата, която е от падане на земята. По-скоро мисля, че се спънах. Или загубих равновесие по-скоро и затова паднах и оттам тази травма на главата", каза Михайлова.

До задържането на прокурора от Перник Бисер Михайлов се стигна след сигнал към полицията от дъщеря му. Той беше задържан, а Софийска градска прокуратура съобщи, че ръководи разследване за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

Бисер Михайлов е бивш заместник окръжен прокурор на Перник. Той беше преназначен като редови, след като синът му Васил Михайлов беше обвинен за няколко случая на побой. Това не е първият арест на Бисер Михайлов, като преди години той беше задържан заедно с брат си заради лихварство.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG