Връзки за достъпност

Извънредни новини

Русия нанесе тежки щети в Кривой Рог. Атаки с дронове над цяла Украйна


Деца гледат към мястото на руски ракетен удар, който повреди многоетажна жилищна сграда в Кривой Рог, 13 юни 2023 г.

Русия е осъществила четвърта поредна серия атаки с ирански дронове в рано сутринта в петък, като има ранени и нанесени материални щети, съобщиха регионалните власти.

Новината дойде ден след като при третата поредна атака с дронове най-малко двама души бяха убити, няколко бяха ранени и бяха нанесени материални щети в Киев и други украински региони.

"Шест безпилотни самолета бяха свалени от украинската противовъздушна отбрана над индустриалния град Кривой Рог в южната част на Днепропетровска област, съобщи областният управител Серхий Лисак в Телеграм.

"Въпреки това не беше възможно да бъдат унищожени всички дронове и в Кривой Рог беше повредена компания за комунални услуги", пише Лисак, като добавя, че са повредени няколко сгради, а специално промишлено оборудване е унищожено. Един 56-годишен мъж е получил леки наранявания, каза Лисак.

Ръководителят на Съвета за отбрана на града Олександър Вилкул написа в Телеграм, че въпреки щетите комуналните услуги в града работят.

Украинската противовъздушна отбрана съобщи, че е свалила 16 от 17-те ирански дрона, използвани от Русия при нападението.

На бойното поле Генералният щаб на украинската армия съобщи, че през последното денонощие войските са водили 30 близки сражения в източната част на Донецк, където ожесточените боеве продължават.

"Противникът продължава да съсредоточава основните си настъпателни усилия на направленията Купянск, Лиман, Бахмут, Авдиивка и Марийка; продължават тежките сражения", написа Генералният щаб в ежедневния си доклад.

По-рано в четвъртък Пентагонът каза, че наемническата групировка "Вагнер", чиито членове са водили някои от най-тежките сражения в района на Бахмут, не участва активно във военните операции в Украйна след краткия въоръжен бунт, който групировката организира в Русия в края на юни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG