Връзки за достъпност

Извънредни новини

Русия изстреля от окупирания Крим дронове срещу Украйна. 10 от 11 са свалени, каза Киев


Останки от дрон Shahed, използван при руска атаката срещу Украйна. Снимката е илюстративна.
Останки от дрон Shahed, използван при руска атаката срещу Украйна. Снимката е илюстративна.

Руските войски са атакували Одеска област с дронове през нощта срещу събота, съобщи командването на украинските военновъздушни сили.

Според военните руската армия е изстреляла 11 ударни дрона Шахед от нос Чауда в окупирания полуостров Крим, както и управляема въздушна ракета от окупираната част на Запорожка област.

Новината за руската атака идва на фона на продължаващата от февруари миналата година пълномащабна инвазия на Русия в Украйна.

Сега началникът на регионалното военно управление Олег Кипер съобщи, че при руската атака срещу Одеска област един от дроновете е поразил инфраструктурен обект.

"Избухна пожар, който бързо беше потушен от спасителите", написа Кипер в Телеграм. По предварителни данни няма пострадали.

По-рано украинската армия съобщи, че противовъздушната отбрана на страната е свалила други 10 ударни дрона Шахед-136/131 в Одеска област и една управляема ракета Х-59 в Днепропетровска област.

Ден преди това, в нощта срещу петък, силите за противовъздушна отбрана свалиха 18 руски дрона от общо 25 изстреляни, както и една от две ракети Х-59. Одеска област, по-специално нейната пристанищна инфраструктура , редовно е обект на руски обстрел.

Сутринта в събота от украинската армия казаха още, че през изминалото денонощие на фронта са станали 84 бойни сблъсъка.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG