Връзки за достъпност

Извънредни новини

Руски атаки срещу Украйна взеха три жертви, сред които и седемгодишно момиче


Разрушенията след атаката в района на Суми
Разрушенията след атаката в района на Суми

Руска атака в района на североизточния украински град Суми взе три цивилни жертви. Сред тях има и седемгодишно момиче, съобщиха властите в Киев.

От няколко месеца украинската и руската армии бележат малък напредък на фронта. Русия започна най-голямата си офанзива от месеци срещу Авдиивка, но засега не успява да превземе ключовия град. В средата на ноември украинската армия съобщи, че успешно е форсирала река Днепър и си е създала плацдарм за атака към окупирания полуостров Крим.

В село по североизточната граница на Украйна са унищожени пет къщи.

„Два убити жени и двама ранени мъже са извадени от развалините“, пише в съобщение главният прокурор на Украйна.

Украинската армия съобщи, че през нощта е свалила 21 дрона и две крилати ракети, насочени към Южна и Западна Украйна, но също и срещу столицата Киев.

Данните за атаката не могат да бъдат потвърдени към момента. Не се съобщава за ранени и нанесени материални щети.

Русия съобщи, че е свалила украински дрон, който се е движел към Москва. Това каза кметът на руската столица Сергей Собянин. Неговото изказване по-късно беше повторено и от министерството на отбраната, но засега за атаката не може да бъде независимо потвърдена.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG