Връзки за достъпност

Извънредни новини

Катастрофа с жертва и линч в Ришкия проход. Дядото на загинало дете е обвинен в убийство


Полицията е пристигнала на мястото, когато шофьорът вече е бил починал
Полицията е пристигнала на мястото, когато шофьорът вече е бил починал

Дете е загинало, след като e било блъснато от товарен автомобил на главния път към Ришкия проход в понеделник. След инцидента шофьорът е бил нападнат от роднини и е намерен мъртъв, съобщи МВР.

Инцидентът е станал около 15 часа в село Прилеп, община Сунгурларе. Загиналото дете е на 6 години и е от село Везенково, било е в Прилеп със семейството си. Камионът с варненска регистрация е управляван от 57-годишен мъж от Аксаково, съобщиха от бургаската полиция.

Оттам посочиха, че най-вероятно момченцето е пресякло внезапно пътното платно. То е починало на място и веднага към мястото са се отправили негови близки, които са били на семейно празненство в къща наблизо.

В камиона е пътувал още един мъж, който е разказал пред полицията, че е видял как е започнала саморазправа с водача и са му нанесени удари и за да избегне същото да се случи и с него е избягал.

„Изплашва се и напуска камиона“, каза пред bTV старши комисар Емил Павлов - директор на ОДМВР-Бургас.

Свидетелят бил откаран със случаен транспорт извън Прилеп, откъдето сигнализирал на тел. 112. Когато полицаите дошли на място, констатирали смъртта на шофьора, който не е опитвал да бяга.

„Той е бил нападнат в кабината от роднини на детето. Установена е порезна рана в областта на прасеца. Най-вероятно причината е кръвозагуба след нанесения удар с нож“, каза пред телевизията Георги Чинев - окръжен прокурор на Бургас.

Той уточни, че са задържани бащата, дядото и чичото на загиналото момче, а други четирима души са били разпитани и освободени.

По-късно от Окръжната прокуратура в Бургас съобщи, че е привлякла към наказателна отговорност дядото. Установено е, че именно той е нанесъл смъртоносната рана с нож и обвинен в умишлено убийство.

От полицията съобщиха, че полицейското присъствие в Прилеп остава засилено и няма напрежение.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG