Връзки за достъпност

Извънредни новини

Актьорът Славчо Пеев почина


Славчо Пеев
Славчо Пеев

Почина актьорът Светослав (Славчо) Пеев. Това съобщи Сатиричният театър „Алеко Константинов“, цитиран от БТА.

„Светлина Славе и благодаря за смислените мигове. Аплодисменти и поклон!“, написа във Фейсбук директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

Славчо Пеев е роден на 4 април 1939 г. в София.

През 1964 г. завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“. Започва да работи като актьор в Драматичен театър „Йордан Йовков“ в Добрич. През 1967 г. става част от Сатиричния театър, където се превръща в легенда и работи до смъртта си. В един период от кариерата си е и ръководител на театъра.

Като актьор има 70 театрални, 100 телевизионни и над 20 роли в киното.

На големия екран е известен с ролите си във филмите „Отклонение“, „Опасен полет“, „Автостоп“, „С деца на море“, „Селянинът с колелото“, „Войната на таралежите“ и други.

Пеев беше известен футболен запалянко и фен на столичния „Локомотив“. През 90-те години, за кратко, дори работи като пресаташе на клуба.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG