Връзки за достъпност

Извънредни новини

Туитър ограничи броя на публикациите, които потребителите могат да виждат


Мъск тласка потребителите на мрежата към платените си услуги
Мъск тласка потребителите на мрежата към платените си услуги

Туитър временно обраничава броя на публикациите, които потребителите могат да прочетат за един ден, написа собственикът на платформата Елон Мъск.

Мъск пише, че непотвърдените акаунти вече са ограничени до четене на 1000 публикации на ден. За новите непотвърдени акаунти броят е 500. Междувременно акаунтите със статус „потвърден“ в момента са ограничени до 10 000 публикации на ден.

Мъск първоначално постави по-строги ограничения, но ги промени в рамките на часове след обявяването на решението си. “Мъск каза, че временните ограничения са за справяне с „екстремни нива на извличане на данни и манипулиране на системата“. Той не обяснява какво точно има предвид. Спобед Би Би Си най-вероятно Мъск има предвид извличането на големи количества данни, използвани от компаниите за изкуствен интелект за обучение на големи езикови модели, които захранват чатботове като ChatGPT.

Извличането на данни е изтегляне на информация от интернет. Големите езикови модели трябва да се учат от множество реални човешки разговори, обяснява Би Би Си. Качеството е жизненоважно за успеха на един чатбот.

Смята се, че милиардите публикации на Редит и Туитър са изключително важни данни за обучение и се използват от компаниите за изкуствен интелект, но те искат да им се плаща за тези данни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG