Връзки за достъпност

Извънредни новини

Полицията задържа мъж, който взе заложници и рани човек край Сандански


Кадри от село Вълково
Кадри от село Вълково

Полицията задържа въоръжен мъж край санданското село Вълково, който във вторник рани друг мъж и в продължение на четири часа държа две жени като заложници.

Областната дирекция на МВР в Благоевград съобщи, че сигналът за случая е получен във вторник следобед. Според главния секретар на МВР Живко Коцев сигналът е бил подаден от самия похитител. Той е на 41 години от град Лом и е криминално проявен.

"Той е дошъл в това населено място, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Мотивът за стрелбата и за похищението впоследствие е изцяло от ревност", съобщи Коцев.

Заложниците са били семейство - майка, баща и дъщеря. По време на похищението бащата беше прострелян, като 41-годишният мъж позволи той да бъде заведен в болница. Коцев съобщи, че състоянието му е тежко.

Повече от четири часа психолози и екипи на МВР от Специализирания отряд за борба с тероризма работиха с похитителя. Междувременно той излъчваше случващото се в къщата на живо в профил във Фейсбук.

Всички живеещи в района бяха евакуирани от домовете си.

Малко след 21 часа главният секретар на МВР съобщи, че ситуацията е била овладяна, а мъжът - арестуван. По думите му мъжът е бил въоръжен с два пистолета и с граната. Всички те са незаконно притежавани.

По време на работата си криминалистите са установили, че похитителят е лежал в психиатрично заведение, има регистрации за унищожаване и повреждане, за незаконно притежание на оръжие, както и условна присъда.

По случая е образувано досъдебно производство за опит за убийство.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Покушение срещу премиер. Кой е Роберт Фицо
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00
XS
SM
MD
LG