Почина икономистът Владимир Каролев

Владимир Каролев почина на 21 октомври 2021 г.

Икономистът Владимир Каролев почина през нощта на 21 октомври след близо шест месеца, прекарани в кома. Той беше на 60 годишна възраст. За това съобщиха от болница "Токуда", където той беше настанен.

Каролев пострада тежко при падане със сноуборд в Пирин на 10 май 2021 г. Той получи множество травми, включително и на черепа и беше открит от планински спасители след 12 часова спасистелна акция.

Първоначално той беше приет в болница в Разлог с тежки травми, а след това транспортиран в "Пирогов" в София. В началото на септември той беше изписан и настанен в "Токуда" по желание на неговото семейство.

Владимир Асенов Каролев е български икономист и финансист. Роден е на 31 юли 1961 г. във Варна. Завършва гимназия в София, а след това учи международни икономически отношения във Висшия икономически институт „Карл Маркс“. През 1993 г. взима магистърска степен по бизнес администрация в Университета на Албърта в Канада. През 2014 г. прави задочна магистратура по икономика на недвижимите имоти в Университета Рединг, Великобритания.

През 2001 г. Каролев участва в предизборната кампания на НДСВ на Симеон Сакскобурготски. През 2003 г. той е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007 и 2011. През есента на 2011 г. той се кандидатира за кмет на София, издигнат от НДСВ.

През ноември 2011 г. подава оставка като общински съветник, за да се фокусира върху професионалната си кариера.

През целия си живот Каролев се занимава със зимни спортове като хоби. На 9 май 2021 г. пада и се удря в скала по време на спускане под връх Тодорка със сплитборд.