Връзки за достъпност

Извънредни новини

Икономистът Владимир Каролев е с опасност за живота след инцидент в Пирин


Владимир Каролев на пистата. Снимката е архивна.
Владимир Каролев на пистата. Снимката е архивна.

Тежък инцидент в Пирин постави в опасност живота на икономиста Владимир Каролев, стана ясно от думите на негов близък пред бТВ. В понеделник той беше транспортиран от болницата в Разлог в института "Пирогов" в София.

Каролев беше издирван в планината в продължение на близо 12 часа.

Според първоначалната информация той е падал в продължение на около 400 метра, докато е карал сплитборд. Бил е открит от 8 спасители в района на връх Тодорка, около Жабешкото езеро, малко преди 1 часа в нощта срещу понеделник.

Икономистът е намерен в каменист район със стръмни улеи. Предполага се, че се е подхлъзнал.

Спасителите са го пренесли на ръце до болницата в Разлог, където по-късно пристигнаха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и директорът на "Пирогов" Асен Балтов. Те са били изпратени на място от премиера в оставка Бойко Борисов, съобщи министърът.

Транспортирането на пострадалия до София беше извършено с реанимобил на правителствената болница също след разпореждане от премиера в оставка Бойко Борисов.

По думите на Ангелов Каролев има тежки черепно-мозъчни и гръдни травми, както и счупен глезен. "Такъв тип травма може да се лекува в специализирана клиника и затова се транспортира до "Пирогов", каза Ангелов.

Балтов съобщи, че най-необходимото на първия етап е направено в болницата в Разлог. В момента Каролев се поддържа в медикаментозна кома и е с опасност за живота, добави той.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG