Двама богати руснаци загинаха в рамките на дни в хотел в Индия

Павел Антов

Двама руснаци са починали в хотел в източния индийски град Раягада в рамките на няколко дни при мистериозни обстоятелства. Милионерът Павел Антов беше намерен да лежи в локва кръв пред хотела на 24 декември. Това е станало дни след като друг руснак, Владимир Биденов, който е придружавал Антов, е починал от инсулт.

Павел Антов е на 66 години и е бил на посещение в индийския щат Одиша, за да празнува рождения си ден. Според съобщенията той е загинал след като е паднал от прозореца на стаята си.

Антов е бизнесмен, част от от партията "Единна Русия", която подкрепя правителството в Кремъл и член на регионалният парламент във Владимирска област. В съобщение на парламента се казва, че „бизнесменът е бил пълен с енергия и планове за бъдещето“.

Индийската информационна агенция Ей Ен Ай съобщава, че Антов е изпаднал в депресия след смъртта от сърдечен удар на един от придружителите му. Агенцията се позовава на полицейски инспектор.

Украински медии отбелязват, че в социалните мрежи Антов е описал руската инвазия като терористичен акт, а по-късно е изтрил поста си и е потвърдил лоялността си към президента Владимир Путин, съобщава БТА.

Случаите, при които влиятелни руски граждани умират при необичайни обстоятелства са чести в последните месеци. През септември при падане от прозорец почина председателят на борда на директорите на петролната компания „Лукойл“ Равил Маганов.

Вижте също "Сериозно заболяване". "Лукойл" оспори съобщения на ТАСС, че директорът на компанията е паднал от прозорец