Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гледайте Студио България

Христо Грозев loop.mp4
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:31 0:00

Как се стигна до смъртта на руския опозиционер Алексей Навални в затвора според разследващия журналист Христо Грозев? Той е приближен до екипа и семейството на най-големия критик на Владимир Путин. Според скорошно изявление на друга сътрудничка на Навални - Мария Певчих - той е убит, за да бъде осуетена размяната му с руски агент. Вярно ли е това и какво още може да ни разкаже Грозев за събитията в месеците преди смъртта на Навални на 16 февруари? Имало ли е наистина преговори за неговата размяна и кой е участвал в тях?

Освен за Навални Генка Шикерова разговаря с Грозев още и за войната в Украйна и какво следва за Русия в третата година на инвазията. И още: каква е ролята на България в региона? Разчита ли Украйна на военна помощ? Има ли засилено руско влияние сред български политици и евродепутати, за което да има данни Христо Грозев? Гледайте целия разговор с човека, който беше главно действащо лице в разследването около отравянето на Навални с Новичок през 2020 г.

Невена Зартова
Невена Зартова

Петьо Петров – Еврото и Мартин Божанов – Нотариуса бяха осветлени като двама души с влияние в прокуратурата. Дейността, която извършват, е еднаква, лагерите им обаче са различни. Бившият районен прокурор на София Невена Зартова разказва за това как се става част от „семейството“ на Нотариуса и колко струва.

Тя говори и за разследването срещу Еврото, в което е участвала. И за Петров, и за Божанов вече открито се говори, че са търгували с влияние в съдебната система. Това се случи едва след като Петров беше обявен за издирване, а Божанов беше убит. Досега обаче не е известно докъде са стигали връзките им и какво е било политическото влияние над прокуратурата.

Как работи мафията в прокуратурата и как се води компроматната война? Невена Зартова е в Студио България с Генка Шикерова.

Заредете още

XS
SM
MD
LG