Връзки за достъпност

Извънредни новини

НФСБ прекратява преговорите с ВМРО за общо явяване на евроизборите


Въпросът за евроизборите не е от значение за работата на коалицията в парламента, каза Валери Симеонов.
Въпросът за евроизборите не е от значение за работата на коалицията в парламента, каза Валери Симеонов.

НФСБ прекратява преговорите с ВМРО за съвместно явяване на европейските избори през май 2019 г. Това стана ясно от позиция на партията, публикувана на сайта й.

Въпросът за евроизборите обаче не е от значение за работата на коалицията в парламента, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов, цитиран от БТА. "Не виждам защо трябва да се търси в евроизборите някакъв препъникамък или драма, който да разлюлее цялата държава", заяви Симеонов.

НФСБ се разграничи от позицията на ВМРО, публикувана във вторник, в която партията постави като условие за оставането си в коалицията улесняване на получаването на българско гражданство за етнически българи. Формацията поиска също създаване на „Карта българин“, с която да се урежда правото на пребиваване и труд в България за сънародниците ни от диаспората, както и “български паспорти за всеки българин по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми”.

Според НФСБ искането на коалиционния партньор звучи „странно“, предвид факта, че „за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт“.

По-рано днес стана ясно, че кабинетът ще предложи прецизиране на критериите за получаване на българско гражданство в отовор на препоръки на Европейската комисия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG