Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов с два приоритета: приемане на еврото и строеж на магистрала "Хемус"


Бойко Борисов беше част от годишната среща на бизнеса с правителството
Бойко Борисов беше част от годишната среща на бизнеса с правителството

България трябва да влезе в еврозоната включително и за да избегне риска от фалити, подобни на този на КТБ. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на годишната среща между бизнеса и правителството, организирана от вестник „Капитал“. Влизането в еврозоната ще доведе до по-ниски лихви по кредитите, до възможност за получаване на финансова помощ от други страни при криза, както и до повишаване на банковата стабилност, каза още той.

Важно е да се строят магистрали, защото появата им е свързана със създаването на нови заводи, каза още премиерът. „Където са „Тракия“, „Марица“, „Струма“, заводите никнат като гъби“ каза той. Той обяви магистрала "Хемус" за реката, по която ще потекат инвестициите в Северна България. В края на миналата година правителството отпусна 1.35 милиарда лева за изграждането на 134 км от магистрала „Хемус“, но за проекта не беше обявена обществана поръчка. Изграждането на пътя бе поверено на държавното дружество „Автомагистрали“.

Премиерът не пропусна и задочно да отговори на президента Румен Радев, който по време на годишния си отчет в понеделник остро критикува управляващите. „Ако някой иска режим, да го направи. Ние искаме демокрация и я спазваме“, заяви премиерът, заради нападките от страна на президента по повод процедурата по избора на доставчик за нови изтребители за ВВС.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG