Връзки за достъпност

Извънредни новини

Венецуела блокира мост и спря доставка на хуманитарна помощ


Мостът "Тиендитас" е блокиран с контейнери и е охраняван от военни от лоялната на Мадуро венецуелска армия.
Мостът "Тиендитас" е блокиран с контейнери и е охраняван от военни от лоялната на Мадуро венецуелска армия.

Мост на границата между Венецуела и Колумбия беше блокиран от силите на Николас Мадуро с празни контейнери, охранявани от военни. Мостът е част от пътя на доставките на хуманитарна помощ към страната, уточнява пред „Франс прес“ опозиционният депутат Франклин Дуарте, а целта на режима на Мадуро е да ги блокира.

Очакваше се по моста да мине доставка, организирана от опозиционния лидер Хуан Гуайдо, който се обяви за временен държавен глава преди седмица на фона на масови протести срещу Николас Мадуро. Той беше признат за легитимен президент от десетки държави.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео призова режима на Мадуро да допусне преминаването на международната помощ. Президентът социалист обаче смята доставката на хуманитарна помощ за „чужда военна намеса“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG