Връзки за достъпност

Извънредни новини

Търгът за строежа на продължението на „Турски поток“ през България е спрян


Така изглеждаха първоначалните планове за разполагане на тръбите по "Турски поток"
Така изглеждаха първоначалните планове за разполагане на тръбите по "Турски поток"

Временно е спрян търгът за проектиране, доставка на материали и изграждане на тръбата за „Турски поток“. Причината е подадена в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) жалба от дружеството „Атоменергоремонт“ АД, се съобщава на сайта „Булгартрансгаз“.

Жалбата е подадена заради разяснението, което „Булгартрансгаз“ е дало по въпроси от лица, които желаят да участват в процедурата. Тя е спряна, докато комисията излезе със заключение по случая.

Срокът за подаване на оферти в търга изтичаше на 15 февруари, но ще бъде удължен така, че да бъдат спазени изискванията за общата продължителност, заложени в началото на процедурата, съобщи още държавната газопреносна компания.

На 31 януари т.г. стана ясно, че „Булгартрансгаз“ ще строи продължението на „Турски поток“ през България след като третата фаза на пазарния тест по проекта за разширение на газопреносната мрежа в България приключи успешно. Прогнозните инвестиционните разходи на проекта възлизат на 2 767 115 441 лева без ДДС.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG