Връзки за достъпност

Извънредни новини

Читателите за изказването на Радев: „Браво! Браво, господине“


Румен Радев.
Румен Радев.

„Натовски генерал... уж“. Коментарът е на нашата читателка Ганка Колева и е предизвикан от новината за изказването на президента Румен Радев на срещата на страните от източния фланг на НАТО (инициативата Б9) в Кошице, Словакия. Тази публикация е най-четената вчера. Срещата, в която участваше и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, бе посветена на хибридната война, дезинформацията и пропагандата. Вместо това, държавният глава посвети изказването си на руските енергийни проекти, включващи България.

„Президентът отново показва, че няма никаква идея за това какво се случва в енергийния сектор и кое какво е, защо е и как е... Вероятно и той има някакъв шлем, но е хубаво хората да разберат що за шлем или ушанка е това“, коментира в профила си във Фейсбук енергийният експерт Юлиан Попов.

„За българския президент всички интереси извън руските са чужди. Остават му още 3 години“, добавя Даниел Стефанов от Европейския съвет за външна политика в София. Георги Харизанов от Института за дясна политика коментира: „Вместо да говори за НАТО и външните заплахи към България и ЕС, нашето посмешище пак извади Големия шлем на Гоце Първанов“.

Някои от читателите на Свободна Европа одобряват позицията на президента. „Браво на Радев!“, лаконичен е Тони Трифонов. Господин Чонков също казва „Браво!“, а Любо Рашков пише по-подробно: "Националноотговорна политика и заедно с това - и в интерес на ЕС!“

„Голям цирк. Само си представям в лична среда как му се подиграват останалите участници. Такава кратуна не сме виждали досега“ – това е реакцията на нашия читател Краси Мирчев. „Само че ние, българите, ще патим от това. Да не се чудим и защо Кьовеши не е наш кандидат за прокурор на ЕС. Батакът продължава за нас, а защитават руския интерес“, казва Ева Димчева. „Но много обичат дългите командировки на Запад и не за рубли, разбира се...“, добавя още един щрих Божидар Петров.

Деян Калчев припомня и изборите за президент през 2016 г., когато ГЕРБ издигна умишлено непечеливш кандидат, както каза по-късно лидерът на партията Бойко Борисов: „Баце си го избра! Непряко де, но никой не може да отрече огромния му принос, нали?“

Албена Бешкова добавя в сюжета и най-новата песен на Ицо Хазарта „Браво!“. Нейният коментар за изказването на Румен Радев е следният:

„Браво, браво, браво, господине... или другарю... и натам текста си го знаете :)“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG