Връзки за достъпност

Извънредни новини

КЗК проверява продажбата на Нова телевизия на Домусчиеви


Кирил Домусчиев
Кирил Домусчиев

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започна производство за оценка на сделката за придобиване на Nova Broadcasting Group от братята Кирил и Георги Домусчиеви, стана ясно от съобщение на сайта на комисията.

Официално сделката беше потвърдена на 22 февруари от шведския собственик на Nova Broadcasting Group Modern Times Group. Стойността на сделката е 185 млн. евро. Толкова предлагаше и предишният кандидат за купувач на Нова телевизия – чешката PPF Group на милиардера Петр Келнер.

Продажбата тогава беше спряна след като антимонополната комисия не одобри сделката с мотив, че медиите на Nova Broadcasting Group имат голям пазарен дял, което ще ѝ даде съществено предимство пред останалите участници, предоставящи медийни услуги. Решението беше обжалвано, но шведският собственик прекрати сделката преди да дочака началото на делото.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG