Връзки за достъпност

Извънредни новини

Столичната община ще премахне ограничителите по „Граф Игнатиев“


Резутатът от ремонта на ул. "Граф Игнатиев"
Резутатът от ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

Столичната община търси нов вариант за обезопасяване на движението по ул. „Граф Игнатиев”. Каменните блокове, които в момента се използват като ограничители, ще бъдат премахнати. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от бТВ.

Дотук се стигна след два инцидента, при които хора пострадаха при спъване в станалите известни като „перки на акули“ блокове.

Какво се случва с "Графа"?
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

По-рано от организацията „Спаси София” призоваха за отстраняване на ограничителите и предложиха алетрантиви – поставяне на ограничители от неръждаема стомана, на ивица настилка в различен цвят от сега съществуващата, или на фабрично скосени каменни плочи, по подобие на тези, които в момента се монтират на ул. „Цар Иван Шишман”, част от същия проект за реконструкция.

Организацията е сред основните критици на качеството и неспазените срокове на ремонта и от месеци призовава кмета и общинския съвет да наложат санкции на фирмата изпълнител.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG