Връзки за достъпност

Извънредни новини

Цветанов за новия апартамент: Всичко, което съм извършил, е напълно законно


Цветан Цветанов.
Цветан Цветанов.

"Всичко, което съм извършил, е напълно законно."

С тези думи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на многобройните журналистически въпроси за последната си имотна сделка на преференциална цена, разкрита при съвместно разследване на Свободна Европа и организацията „Антикорупционен фонд“.

„Двата апартамента, които са прехвърлени и е направена замяна за този, който съм купил, те са в същия район, и от гледна точка на разположение са на много по-хубаво място“, заяви още Цветанов, уточнявайки, че разликата в площта била само 37-40 квадрата, за които е доплатил 100 000 лева.

Зам.-председателят на управляващата партия не коментира разликата между крайната цена на новия му имот по данъчна оценка – 627 евро на квадратен метър, и пазарната стойност на жилищата, продавани от строителната фирма „Артекс“ в този квартал – над 2600 евро на квадрат.

„Не знам колко струва, доплатил съм“, бе единственият коментар на Цветанов по този въпрос. И заключи, че „вашите тълкувания, поднасяне манипулативно на тази информация не отговаря на истината“.

„През 2013 г. минах през същия период, знаете каква е истерията, минал съм през всякакви проверки. Имаше прокурорско разпореждане. Аз съм изряден български гражданин, най-лесно беше сега да се скрия и да не ви обърна никакво внимание”, добави депутатът.

Попитан как е възможно веднага след завяната бивш служител на ГЕРБ да купи старите два апартамента на Цветанов, той поясни, че въпросният Симеон Велков вече не работи за управляващата партия. „Няма нищо, което да е незаконно, няма никаква договорка с когото и да е било”, каза Цветанов и отказа да отговаря на други въпроси.

Прокуратурата вече обяви, че е сезирана за случая и ще провери имотната сделка, като най-вероятно това ще бъде възложено на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG