Връзки за достъпност

Извънредни новини

Завърши разследването на Мълър за намеса на Русия в изборите в САЩ


Специалният прокурор Робърт Мълър
Специалният прокурор Робърт Мълър

Завърши близо двегодишното разследване на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори в САЩ и сътрудничество на предизборния щаб на Доналд Тръмп и Кремъл.

Мълър разследва също и дали президента на САЩ е възпрепятствал прависъдието с уволнението на дирекора на ФБР Джеимс Коми през 2017 г. след като той започна проверка за руска намеса в изборите от 2016 г.

Докладът на Мълър е предаден на правосъдния министър на САЩ Уилям Бар, който трявба да реши каква част от него да направи публична за обществото и каква част да представи на Конгреса. Бар изрази готовност да публикува целия доклад. Конгресмените обаче изразиха опасения, че министърът може да избере да скрие най-компрометиращите за президента Доналд Тръмп части от доклада.

Не е ясно дали екипът на Мълър е открил доказателства за сговор между щаба на Тръмп и Кремъл. Десетки близки до президента бяха обвинени и осъдени за престъпления, открити по време на разследването. Сред тях са председателят на щаба на Тръмп Пол Манафорт, първия му съветник по сигурността, а също и руски граждани и фирми.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG