Връзки за достъпност

Извънредни новини

Цветанов неглижира сделките с "Артекс" и обяви всичко за "добре планирано мероприятие"


Цветан Цветанов след кацането си на Летище София.
Цветан Цветанов след кацането си на Летище София.

„Много е хубаво, че за този период от време, в който отсъствах от страната, много се наслушах и много се нагледах, защото имах възможност да се запозная с всичко това. Добре планирано мероприятие във връзка с предстоящите евроизбори и във връзка с много решения и коментари, които съм правил през всичките тези години.“

Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира скандала със сделките за имоти, сключени от самия него и други представители на управляващите с фирма „Артекс“, след като се прибра от посещението си в САЩ.

Цветан Цветанов коментира евтините апартаменти
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Депутатът неглижира съмненията около евтините цени, платени от него, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Ваня Колева и Красимир Първанов и отхвърли тълкуванията, че те може да са свързани с прокараните от ГЕРБ поправки в Закона за устройство на територията (ЗУТ). Именно тези текстове, според Столичната община и регионалното министерство, дават основание за продължаване на ключовия проект на „Артекс“ за строеж на небостъргача „Златен век“ в столичния кв. „Лозенец“.

„Мисля, че за всички специалисти, които работят със ЗУТ, тази поправка няма никакво отношение с тази кооперация... Аз казвам каква е юридическата ситуация. Няма нищо общо със сградата и това беше казано от хора, които разбират и представят обективно нещата“, заяви Цветанов в отговор на въпрос на Свободна Европа.

Той отказа да коментира защо заменените от него два апартамента и доплащане от 100 000 лв. срещу луксозно жилище с ВИП асансьор в известната сграда „Летера“ веднага са били закупени от бившия служител в ГЕРБ Симеон Велков.

​Цветанов не сподели с чакащите го журналисти и дали възнамерява да подаде оставка като депутат и председател на ПГ на управляващите, защото това би било некоректно преди да говори с премиера Бойко Борисов.

Попитан дали по този въпрос между двамата има конфликт, той беше лаконичен: „От 2001 г. работим. Лоялността ми към премиера и към проекта ГЕРБ, която за мен е кауза, ще продължи и занапред.”

Развитието на скандала до момента провокира оставките на правосъдния министър Цачева, зам.-министъра на енергетиката Първанов и колегата му в спортното ведомство Колева.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG